Welkom

Herbalife

Nicolás Fuchs

Nicolás Fuchs

Nicolás Fuchs praat over zijn passie voor het rallyrijden en over zijn vaste overtuiging dat goede voeding en fitness de dingen zijn die hem voorbereiden op zijn uitdagingen.


Professioneel rallycoureur Nicolás Fuchs praat over het grote enthousiasme dat de sport hem bezorgt. Hij benadrukt wat voor een geweldige mogelijkheid het rallyrijden hem biedt om kameraadschap met zijn team op te bouwen, zijn team dat hij beschouwt als familie. Fuchs’ passie als monteur en zijn beroep als autocoureur stellen hem in staat steeds groter wordende uitdagingen na te streven in de sport. Fuchs praat over de eisen van de sport, het meedoen aan bijna 20 races per jaar, de duur van race- en trainingssessies van tot wel 10 uur en hoe voeding en fitness van cruciaal belang zijn voor zijn succes. Hij werkt aan verschillende punten van zijn fitness, waaronder het verbeteren van zijn stabiliteit en het scherp houden van zijn reflexen. Zijn sportvoedingsdeskundige, Anunziata Morris, praat over het belang van het houden van het ideale gewicht voor Fuchs en over dat de Herbalife producten de juiste hoeveelheden proteïnen, koolhydraten, vitaminen en mineralen hebben om hem te helpen zijn workouts van brandstof te voorzien.

 

Nicolas Fuchs - Herbalife Ervaringen

 

Nicolás Fuchs maakte zijn racedebuut in 2015, toen hij racete in Peru’s Premio Presidente de la República. Hij behaalde zijn eerste overwinning twee jaar later, toen hij streed in de categorie N4 van dezelfde rally. Vanaf dat moment heeft Fuchs zijn reputatie als succesvolste coureur in Peru waargemaakt door herhaaldelijk de National Rally Championships te winnen. Hij kwam echt in de schijnwerpers te staan door bij zijn eerste deelname aan de Inca Trail Rally in 2009, één van de weinig overgebleven langeafstandsevenementen ter wereld, het kampioenschap binnen te halen. In 2011 liet hij zijn talent zien op het Production Car World Rally Championship waar hij de vijfde plaats overall bemachtigde met een baanbrekende prestatie. In 2013 werd hij Production Cup Champion door zes opeenvolgende races te winnen en werd hij de eerste Peruaan die deze prijs in de wacht sleepte. In 2014 deed Fuchs mee in de Fia World Rally Championship 2 (WRC2), waar coureurs en productie-auto's worden blootgesteld aan enkele van de zwaarste en meest gevarieerde omstandigheden op de planeet.

 


"Je moet veel passie hebben in deze sport. Voor mij draait het allemaal om de passie te racen."
"De rallysport geeft een geweldig gevoel. Het is pure adrenaline."
"Als je meer dan 10 uur in je auto doorbrengt, dan is er niets belangrijkers dan het ontbijt in de ochtend. Je hebt veel energie nodig om te racen."

—Nicolás Fuchs