Welkom

Herbalife

Kevin Kraus

Kevin Kraus

Herbalife Ervaringen - Kevin Kraus

Medewerker van Herbalife, Kevin Kraus, vertelt het verhaal van hoe hij betrokken raakte bij een motorongeluk, zijn been gedeeltelijk geamputeerd werd en hij niet alleen de moed vond deze uitdaging te overwinnen, maar ook om deel te nemen aan de Herbalife Triathlon Los Angeles.

 

Herbalife medewerker Kevin Kraus had al enkele jaren deelgenomen aan de Herbalife Triatlon, maar de editie van 2014 was een geheel ander verhaal. In de zomer reed hij op zijn motor van werk naar huis toen hij betrokken raakte bij een ernstig ongeluk. Hij ontwaakte in het ziekenhuis, gedesoriënteerd en zijn linkerbeen zwaar gehavend. Artsen voerden negen verschillende operaties uit, maar zijn been ging verloren. Op 7 juni 2014 werd zijn been gedeeltelijk geamputeerd.

 

Kevin Kraus Video Testimonials

 

Kevins vader beschrijft wat voor een atletisch persoon zijn zoon was en dat hij zich niet zou kunnen voorstellen hoe hij zou moeten leven met slechts één volledig functionerend been. In de dagen en weken na het ongeluk dacht Kevin vaak: “Waarom ik?” Hij zag twee verschillende wegen voor zich voor zijn toekomst – een weg bezaaid met zelfmedelijden, twijfel en schuldgevoel, of een weg waar hij de strijd aanging en zichzelf zou bewijzen dat hij ieder obstakel zou overwinnen.

 

Met de steun van zijn familie, vrienden en collega’s was zelfmedelijden geen optie meer. “Mijn collega’s bij Herbalife organiseerden een grote fotosessie waar iedereen positieve berichten toonde en foto’s werden gemaakt met honderden mensen met wie ik samenwerkte. Het was zo ontroerend om dat te mogen ontvangen,” herinnert Kevin zich. Zijn moeder beschrijft hoe hij, toen hij thuiskwam uit het ziekenhuis, stond te popelen om weer te gaan werken en hij ook enthousiast was om naar een arts te gaan voor een prothese. Hij verbaasde zijn arts toen hij opstond en meteen begon te lopen toen hij zijn nieuwe prothese paste. Kevin was meer dan ooit gedreven om de triatlon te voltooien en hij ging er helemaal voor te trainen voor het evenement, ondanks zijn nieuwe handicap. Op de dag van de wedstrijd was hij ontzettend zenuwachtig, maar zijn voorbereiding wierp zijn vruchten af.

 

Hij legt uit: “Deelname aan triatlons is de ultieme mentale test. Het dwingt de sporter om door de fysieke pijn heen te bijten en innerlijke kracht te vinden. Het passeren van de finishlijn van de Herbalife Triathlon bezorgde me het beste gevoel dat ik in lange tijd had gehad.” Nu wil Kevin nog sterker terugkomen voor de volgende triatlon. “Ik wil niet dat mensen me aanstaren en zeggen: “Wow, dat is geweldig, dat doet hij goed.” Ik wil dat ze me zien als een concurrent en me proberen bij te houden,” zegt hij.

 

“Verspil geen tijd met medelijden te hebben om mij. Niets houdt mij tegen. Ik ben terug.”