Welkom

Herbalife

Harry Philips

Harry Philips HerbalifeIk ben Harry Philips, 41 jaar jong en heb een grote passie : triatlon!

 

Sportieve achtergrond: voetbal, atletiek, oriëntatiecross, survivalrun,…

 

Sinds mijn jeugd ben ik reeds bezig met sport maar sinds enkele jaren staat triatlon centraal in mijn activiteiten. Na het bijwonen van enkele wedstrijden ben ik er zelf dan maar zelf aan begonnen met als doel ooit een volledige wedstrijd te kunnen doen (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen).

 

In juli 2007 was dan het moment gekomen om deel te nemen aan een Iron Man Race in Oostenrijk. Zwemmen en fietsen verliepen zonder probleem doch het lopen werd een echte martelgang : na 4 km ging het licht uit en was het nog 38 km overleven! Na 10 uur 23 minuten aangekomen maar ik was een wrak ! Ik was niet meer in staat mezelf om te kleden, te wassen,… naar het toilet stappen over een afstand van 5 m kostte me 30 minuten ! Dagenlang heb ik bijna niets kunnen doen, alles deed pijn. Doch éénmaal de pijn verdwenen was, werden de plannen gesmeed om het in 2008 opnieuw te doen.

 

Deze keer zou ik meedoen in Duitsland op 13 juli 2008. Inmiddels was mijn vrouw begonnen met het gebruiken van de Herbalife producten maar dit interesseerde me totaal niet: dit was waarschijnlijk één van de zovele afslankproducten.

 

Ik bleef volharden in mijn oude “goede” eetgewoontes (als sporter ben je toch gezond bezig !) maar had wel al eens de inhoud bekeken van al die potten.

 

Op een zaterdagmorgen, begin maart 2008, stond een fietstraining op het programma van 150 km maar er was niets in huis dat kon dienen als ontbijt! ik had geen zin om nog snel naar de bakker te gaan … dus heel stiekem een Herbalife shake klaargemaakt en zo vertrokken voor mijn training. Vreemd genoeg had ik nog heel veel energierepen over bij mijn thuiskomst. De daaropvolgende dag stond een gelijkaardige training op het programma en ik besloot nog eens te vertrekken op basis van die shake. Na enkele kilometers fietsen kon ik merken dat ik prima hersteld was van mijn vorige training en ook deze keer ben ik teruggekeerd met nog veel energierepen over. Dit was voor mij het signaal dat deze Herbalife voeding een hele verbetering kon betekenen voor mijn prestaties en ik heb dan besloten om deze voeding dagelijks te gebruiken. Telkens na de trainingen ook een shake klaargemaakt (aangevuld met extra Protëine) en het verschil was heel snel te merken ! Nooit was ik zo snel hersteld na zware trainingen.

 

In juli dan mijn wedstrijd afgewerkt in verschrikkelijke omstandigheden (koud, regen, hagel, wind,…) maar het verschil was enorm : gefinisht naar 9 uur 49 (een verbetering van 35 minuten !) en bovendien nog heel fris. Ook het herstel van deze wedstrijd was een groot verschil met de vorige editie : ik kon alles nog zelf doen (autorijden, restaurantbezoek,…) en na 3 dagen was ik volledig hersteld.

Ik had gehoopt dat deze voeding met 3 % sterker zou maken maar het verschil was zoveel groter. Jaarlijks doe ik een test in een sportlabo: veel meer power in de benen ( meer dan 10 %), sneller recuperatievermogen, uitstekende lactaatwaarden, verminderde lendeomtrek,…

 

Ondertussen ben ik in volle voorbereiding voor opnieuw een IM wedstrijd op 5 juli in Oostenrijk en is mijn voeding nog meer afgesteld op het sporten. Mijn trainingen gebeuren momenteel op een niveau waar ik vroeger enkel kon van dromen ! vorig jaar was het snel rijden op die fiets, dit jaar is het eerder “laag vliegen”


Mijn droom om ooit te kunnen deelnemen in Hawaï komt steeds dichterbij …

- Harry Philips